Post view

Australia’s Nature Coast

Tropisch regenwoud is niet het eerste waar je bij Australië aan denkt. Toch is deze vegetatie kenmerkend voor Queensland. Verder vind je er kustplaatsjes, spectaculaire surfstranden, eilanden en het Great Barrier Reef. Monique van Oosten verkent de provincie vanuit Brisbane. Door Monique van Oosten

Een klein uurtje ten zuiden van Brisbane ligt Tamborine Mountain. Hier begint onze reis met een verblijf in Witches Falls Cottages, een sfeervolle overnachtingsplaats nabij Tamborine National Park. In de ochtend wordt hier een breakfast hamper (een mand met ontbijt) gebracht, zodat je op je privépatio kunt ontbijten. Het nationale park omvat het plateau van Tamborine Mountain en de omliggende heuvels. Er leven diverse diersoorten, waaronder paradijsvogels en het vogelbekdier. Je kunt hier mooie wandelingen door het regenwoud maken, ook in de avond. In het nabijgelegen Tamborine Village zijn winkels, restaurants en cafés te vinden en in de omgeving liggen diverse wijnhuizen. Leuk is hier de Gallery Walk langs restaurants, een bierbrouwerij en kunstgaleries. Ook de Skywalk is een aanrader, een wandeling tussen de boomtoppen van het regenwoud. 

Luchtballon

Letterlijk én figuurlijk hoogtepunt is onze tocht per luchtballon! Om half zeven ‘s ochtends stijgen we op bij Beaudesert en vervolgens zweven we drie kwartier over uitgestrekte boerderijen met op de achtergrond bergen, de kust en Brisbane. Een prachtige beleving! Tijdens de daling zien we zelfs kangoeroes over het grasland hoppen. Na de landing helpt iedereen mee de ballon in te pakken en vervolgens genieten we van een uitgebreid ontbijt bij O’Reilly’s Vineyard, inclusief een glas bubbels.

Lees het hele artikel in Australië Magazine 2018. Bestellen kan hier.

redactie 29.08.2018 0 1006
Actions
Rate
0 votes
Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Recommend
Post info
29.08.2018 (299 days ago)
Categories
Afrika (20 posts)
Azië (31 posts)
Caribbean (1 posts)
Europa (26 posts)
Latijns-Amerika (13 posts)
Midden-Oosten (3 posts)
Noord-Amerika (87 posts)
Oceanië (14 posts)
Scandinavië (5 posts)