Post view

Met een huurauto van Cairns naar Sydney

Anne Borst maakt met haar vriend een roadtrip langs de oostkust van Australië. Ze geniet van de Australische kampeercultuur, vliegt boven de Whitsundays, helpt de natuur een handje en sluit af in de relaxte wereldstad Sydney. Haar auto huurt ze bij Alamo.nl.  Door Anne Borst

Na maandenlange voorbereiding is het zover: we zetten voet op Australische bodem, en wel in Cairns. Wat heerlijk om hier weer te zijn! Drie jaar geleden combineerden we een familiebezoek met een reis van Sydney naar Melbourne. De prachtige natuur, geweldige steden en relaxte ‘no worries’-mentaliteit van de Australiërs spraken ons zo aan dat we absoluut terug wilden. Deze keer reizen we in vier weken van Cairns naar Sydney.

Laat het avontuur beginnen

Eerst halen we onze huurauto van Alamo.nl op. We hebben gekozen voor het autotype ‘standard car’ en krijgen een Toyota Camry mee. Dit is een lekker ruime en comfortabele auto, wel zo fijn omdat we er toch een maand mee op pad gaan. Het is weer even wennen aan het linksrijden, maar dat zit zo weer in je systeem. En de Australiërs zijn gelukkig ook zeer hoffelijk in het verkeer. Na een korte kennismaking met Cairns rijden we nog een stukje noordelijker, richting Daintree National Park en Cape Tribulation. Daintree is het oudste regenwoud ter wereld en draagt de slogan 'Where the rainforest meets the reef.’ De weg ernaartoe is echt roadtripmateriaal waar je van droomt: het ene moment rijd je door dichtbebost regenwoud, dan weer zie je opeens de tropische kustlijn. We verblijven op Cape Trib Farm, een exotische fruitgaard die gerund wordt door de familie Gray – een heerlijke plaats midden in de jungle. Na Daintree vervolgen we onze weg door het achterland van Cairns, de Atherton Tablelands en Wooroonooran National Park, waar we mooie wandelingen maken langs het watervallencircuit van Millaa Millaa.

Lees het hele artikel in Australië Magazine. Bestellen kan hier.

redactie 23.08.2018 0 1007
Actions
Rate
0 votes
Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Recommend
Post info
23.08.2018 (305 days ago)
Categories
Afrika (20 posts)
Azië (31 posts)
Caribbean (1 posts)
Europa (26 posts)
Latijns-Amerika (13 posts)
Midden-Oosten (3 posts)
Noord-Amerika (87 posts)
Oceanië (14 posts)
Scandinavië (5 posts)