Post view

Oog in oog met Gorilla’s

Oeganda wordt de ‘Parel van Afrika’ genoemd. Het biedt een diversiteit aan wildlife, prachtige natuur en een vriendelijke bevolking. Monique van Oosten maakte met een internationaal reisgezelschap een kampeerrondreis per safaritruck én stond oog in oog met gorilla’s en chimpansees. Tekst & Fotografie Monique van Oosten / NBBS REIZEN

De deelnemers aan mijn internationale groepsreis maken kennis met elkaar tijdens een vroeg ontbijt in Entebbe. Iedereen is de avond ervoor in Oeganda aangekomen. De groep bestaat uit twaalf reizigers uit Duitsland, België, de Verenigde Staten, Zwitserland en Zuid-Afrika, in leeftijd variërend van eind twintig tot halverwege de zestig jaar. De gids geeft het bonte gezelschap een introductie over de reis en maakt duidelijk dat het geen vakantie, maar een adventure zal worden. Er wordt tijdens deze actieve reis verwacht dat de deelnemers meehelpen met de truck in- en uitladen, de tent opzetten en afbreken, en assisteren met koken en afwassen. 

Lake Mburo

Voordat we naar Lake Mburo National Park rijden, slaan we voor de komende twaalf dagen enorm veel levensmiddelen in bij een goed uitgeruste supermarkt. Hier kunnen we ook geld wisselen, want ondanks dat je op veel plaatsen met Amerikaanse dollars terecht kunt, zijn Oegandese shillings onmisbaar. Vervolgens rijden we door een groen heuvellandschap en langs vele dorpjes naar Lake Mburo, met onderweg een stop bij de evenaar. De eerste keer het kamp opbouwen gaat vlot en al snel genieten we van een braai, zoals in de safarilanden een barbecue wordt genoemd.

Op zoek naar dieren

De dag begint met een game-drive in Lake Mburo National Park, de enige plek in Oeganda waar je impala’s ziet en een van de twee parken waar zebra’s voorkomen. Daarna rijden we weer een prachtige route. Onderweg gaan we in een dorpje per boda boda – een lokale motorfietstaxi – naar een markt om extra fruit en groente in te slaan. Een leuke ervaring. Bij Lake Bunyoni zetten we aan het meer ons kamp op. De volgende ochtend maken we een boottocht over het meer en zien we voor het eerst de nationale vogel van Oeganda: de kleurrijke kraanvogel, die op de Oegandese vlag staat.

Lees het hele verhaal in WILD Magazine 2018. Bestellen kan hier

 

redactie 23.07.2018 0 517
Actions
Rate
0 votes
Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Recommend
Post info
23.07.2018 (308 days ago)
Categories
Afrika (20 posts)
Azië (31 posts)
Caribbean (1 posts)
Europa (26 posts)
Latijns-Amerika (13 posts)
Midden-Oosten (3 posts)
Noord-Amerika (87 posts)
Oceanië (14 posts)
Scandinavië (5 posts)