Post view

Wild van Afrika

Wil je graag zelf met een huurauto rondrijden, wild spotten en de bestemming ontdekken? Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe en Mozambique lenen zich daar uitstekend voor. Of een fly-in safari naar de meest afgelegen gebieden in Botswana, Zambia of Zuid-Tanzania? Met Jambo Safari Club op zoek naar wild!

Bij de samenstelling van een uitgekiende selfdrive in safarilanden wordt er vanzelfsprekend rekening mee gehouden dat de af te leggen afstand per dag niet te groot is. Huurauto en overnachtingen zijn al geregeld, dus je hebt tijdens de reis de volledige vrijheid om de bezienswaardigheden van je interesse te bezoeken – en op zoek te gaan naar de Big Five en de vele grote én kleine dieren, die allemaal een belangrijke rol spelen in het ecosysteem van Afrika. Het enige waarmee je rekening moet houden, is de indeling van de dag. Bereid je goed voor door te bepalen hoe lang je onderweg bent en wat je onderweg allemaal wil zien.

Reisbeleving

In Zuid-Afrika en Zimbabwe zijn de wegen en de bewegwijzering goed en kun je met een comfortabele personenauto prima rondreizen. In Namibië en Mozambique vereisen de wegcondities een ander type auto en zijn sommige wegen in de regenperiode zelfs praktisch onbegaanbaar. In bepaalde gebieden is een auto met vierwielaandrijving noodzakelijk. Laat je adviseren welke route en huurauto het meest geschikt is tijdens je selfdrive-reis. In Namibië bijvoorbeeld, met zijn onverharde wegen en soms eindeloos lijkende landschappen, is zelf achter het stuur zitten een groot onderdeel van de totale reisbeleving. 

Meer genieten

Een aantal nationale parken, waaronder het Krugerpark in Zuid-Afrika, kun je met een eigen huurauto verkennen. Er gelden echter strenge regels: zo mag je de auto nooit verlaten en ben je verplicht het uitgestippelde wegennet te volgen. Rijden door een wildpark is avontuurlijk en niet zonder risico’s, dus respecteer altijd de gestelde maximumsnelheid, denk aan overstekend wild en houd rekening met de benadering van wilde dieren. In sommige nationale parken, waaronder Hwange in Zimbabwe, blijft de huurauto tijdens de selfdrive-reis staan en maak je gamedrives in het open safarivoertuig van de lodge of het camp waar je verblijft. Onder leiding van een deskundige gids, die de signalen van de natuur kent en het wild opspoort, geniet je nóg meer van de safari. In privéconcessies of privéwildreservaten is het niet toegestaan om met een eigen voertuig rond te rijden. Hier worden de activiteiten uitgevoerd in een open 4WD-safarivoertuig. Onder begeleiding van een deskundige gids ga je samen met een aantal andere gasten op gamedrive. De gids kent het gebied op zijn duimpje en weet als geen ander het wild te vinden. Door zijn ervaring is hij in staat om op verantwoorde wijze dichter bij het wild te komen dan je zelf ooit zou kunnen. Vanwege de relatief slechte staat van de wegen en bewegwijzering kun je in landen als Kenia, Tanzania, Oeganda, Rwanda en Madagaskar niet zelf met een huurauto reizen. In Botswana en Zambia zijn de mooiste gebieden bovendien alleen met een vliegtuigje bereikbaar.

Lees het hele verhaal in WILD Magazine 2018. Bestellen kan hier

redactie 31.08.2018 0 429
Actions
Rate
0 votes
Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Recommend
Post info
31.08.2018 (297 days ago)
Categories
Afrika (20 posts)
Azië (31 posts)
Caribbean (1 posts)
Europa (26 posts)
Latijns-Amerika (13 posts)
Midden-Oosten (3 posts)
Noord-Amerika (87 posts)
Oceanië (14 posts)
Scandinavië (5 posts)